• Gazete Manşetleri
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Yazarlar
Olay Gazetesi

Olay Gazetesi

  • HAKKIMIZDA
  • KÜNYE
  • İLETİŞİM
[x] Kapat
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • MALTEPE TARİHİ
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • SPOR
  • TEKNOLOJİ
  • SAĞLIK
  • MEDYA
  • Olay Gazetesi
  • Gazete Manşetleri
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Yazarlar
ANASAYFA Kültür Sanat Yönetmen Atıf Yılmaz Türkan Şoray’ la anıldı.

Yönetmen Atıf Yılmaz Türkan Şoray’ la anıldı.

 Yeşilçam’ın sultanı Türkan Şoray, sinema eleştirmeni Atilla Dorsay ve oyuncu Deniz Türkali’nin katıldığı söyleşiye Ataşehirliler yoğun ilgi gösterdi.

21.11.2016 20:36:09

Usta yönetmen Atıf Yılmaz ölümünün 10. yılında Ataşehir Belediyesi’nin düzenlediği etkinlikle anıldı.

 Mustafa Saffet Kültür Merkezi İnal Aydınoğlu Konferans Salonu’nda yapılan etkinlikte Selvi Boylum Al Yazmalım, Kibar Feyzo, Mine, Adı Vasfiye, Aaahh Belinda, Hayallerim Aşkım ve Sen gibi 110’dan fazla filmin yönetmeni Atıf Yılmaz’ın hayatı, filmleri ve yönetmenliği üzerine söyleşi düzenlendi.

 Atıf Yılmaz’ın yönetmenliğinin kendi oyunculuğuna neler kattığını anlatan Türkan Şoray, “Atıf Yılmaz Türk Sineması’nın 3-4 temel taşından biridir. Türk Sineması’nı yoktan var ettiler, sermayesiz bir şekilde inançları ile var ettiler. Bugün Türk Sineması onların mirasları üzerine devam ediyor. Ben 220 film çektim. Atıf Yılmaz’ın sineması benim hayranlık duyduğum bir sinemadır. Atıf Yılmaz, sete gittiğinde kroki hazırlardı, planlaması çok iyiydi. Anlatım dili çok güzeldi, akıcıydı. Ben de yönetmenlik yaptığım filmlerde onu taklit etmeye çalıştım. Yönetmenliğine gerçekten hayranlık duydum. Kadına verdiği değer, sinemasına da yansıdı. Toplumsal sorunları kadın üzerinden anlattı” dedi.

 Atilla Dorsay ise Atıf Yılmaz’ın 60’lar, 70’ler, 80’ler, 90’lar ve 2000’lerdeki filmlerini anlattı. Atıf Yılmaz’ın 80’lerde kadın konusunu keşfettiğini belirten Dorsay, “Yeşilçam’ı ne kadar övsek de roman düzeyinde karakter yaratması 80’leri buldu. Atıf Yılmaz’ın Yeşilçam’a katkısı kadını konu almaya başlamasıdır. Bu akımı başlatan ilk filmi Mine’dir ve Türkan Şoray vardır. Atıf Yılmaz, hayatımda en sevdiğim insanlardan biri oldu” diye konuştu.

 Atıf Yılmaz’ın film seti dışındaki hayatını anlatan Oyuncu Deniz Türkali şunları söyledi: “Atıf Yılmaz’ın beni en çok etkileyen özelliği sonsuz mizah duygusuydu. Kendisine de mizahi yaklaşırdı. Onun mizahına yani zekâsına hayrandım. Aynı zamanda iş hayatında çalışkan ve disiplinli olması onun çok önemli bir özelliğiydi. Sinema setlerine gidip ilham bekleyen biri değildi, bir gün öncesinden kafasında tasarlardı. 80’lerde darbeden sonra ilk toplumsal hareket feminizmdi. Atıf Yılmaz’ı kadın filmleri yapma konusunda etkileyen de bu hareket oldu.”

 Söyleşi sonrasında Türkan Şoray, Atilla Dorsay ve Deniz Türkali’ye teşekkür çiçeği sunuldu. Atilla Dorsay ve Türkan Şoray sevenleri ile birlikte fotoğraf çektirip, Dorsay’ın Türkan Şoray’ın konu edildiği kitaplarını imzaladılar.

Bu habere yorum yazmak ister misiniz ? Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

SENDE YORUM YAZ

HABER AKIŞI

Tuzla’da 2020 Yılında 945 Kez İhtiyaç Sahibi Vatandaşın Evi Temizlenerek Dezenfekte Edildi Haberi

Gündem | 16:49 Tuzla’da 2020 Yılında 945 Kez İhtiyaç Sahibi Vatandaşın Evi Temizlenerek Dezenfekte Edildi

Başkan Ahmet Cin’den pandemi sürecinde zor günler geçiren antrenörlere 300 bin TL destek Haberi

Gündem | 16:47 Başkan Ahmet Cin’den pandemi sürecinde zor günler geçiren antrenörlere 300 bin TL destek

Yeni Yılımız Kutlu Olsun Haberi

Gündem | 22:15 Yeni Yılımız Kutlu Olsun

Pendik’te kışa hazırlık çalışmaları başladı Haberi

Gündem | 13:09 Pendik’te kışa hazırlık çalışmaları başladı

2020 Yılında Tuzla’ya 7 Yeni Park Daha Kazandırdık Haberi

Gündem | 13:07 2020 Yılında Tuzla’ya 7 Yeni Park Daha Kazandırdık

Maltepe Kaymakamlığından kasten öldürme hakkında basın açıklaması Haberi

Gündem | 13:06 Maltepe Kaymakamlığından kasten öldürme hakkında basın açıklaması

Maltepe’de eski sevgili dehşeti Haberi

Gündem | 13:03 Maltepe’de eski sevgili dehşeti

Tuzla’da Koronavirüs İle Etkin Mücadele Haberi

Gündem | 12:13 Tuzla’da Koronavirüs İle Etkin Mücadele

Pendik Belediyesi ekipleri kısıtlamaya rağmen boş durmadı Haberi

Gündem | 12:11 Pendik Belediyesi ekipleri kısıtlamaya rağmen boş durmadı

Ormanda Çöp Toplayan Vatandaşlardan “Atma” Mesajı Haberi

Gündem | 12:09 Ormanda Çöp Toplayan Vatandaşlardan “Atma” Mesajı

BENZER HABERLER

Yönetmen Atıf Yılmaz Türkan Şoray’ la anıldı. haberi

Ruh hallerini heykele yansıttı

Yönetmen Atıf Yılmaz Türkan Şoray’ la anıldı. haberi

Üniversite öğrencileri “Odak”la ilk sergilerini açtı

Yönetmen Atıf Yılmaz Türkan Şoray’ la anıldı. haberi

“Dünden Sonra Yarından Önce” fotoğraf sergisi TSKM’de açıldı

Yönetmen Atıf Yılmaz Türkan Şoray’ la anıldı. haberi

Maltepe ilkbaharı sanatla karşılıyor

  • Hakkımızda
  • Künye
  • Site Haritası
  • İletişim
  • Gazete Manşetleri
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Yazarlar

© İstanbulolay.com - İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılması yasaktır.