• Gazete Manşetleri
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Yazarlar
Olay Gazetesi

Olay Gazetesi

  • HAKKIMIZDA
  • KÜNYE
  • İLETİŞİM
[x] Kapat
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • MALTEPE TARİHİ
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • SPOR
  • TEKNOLOJİ
  • SAĞLIK
  • MEDYA
  • Olay Gazetesi
  • Gazete Manşetleri
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Yazarlar
ANASAYFA Gündem Maltepeliler gelecek 5 yıllarını planlıyor

Maltepeliler gelecek 5 yıllarını planlıyor

03.07.2019 15:23:01

Maltepe Belediyesi’nin 2020-2024 stratejik planının hazırlanması için “katılımcı bir ilçe” anlayışıyla düzenlediği atölye çalışmaları, Süreyya İlmen Paşa Kültür Merkezi’nde başladı. Atölyelerin ilk ayağı olan “Sürdürebilir Kentsel Gelişim Atölyesi”nde kentsel dönüşüm, ulaşım, sportif ve kültürel aktiviteler konuları ön plana çıktı.
Maltepe Belediyesi, ilçenin 5 yılını belirleyecek belediye stratejik planı için düzenlediği atölye çalışmalarına başladı. Küçükyalı Süreyya İlmen Paşa Kültür Merkezi’nde başlayan atölye çalışmalarının ilk gününde, “Sürdürebilir Kentsel Gelişim” başlığı ele alındı. Maltepe Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğü tarafından düzenlenen toplantıda, Maltepe’nin kentsel mekan kalitesini arttırmak, ulaşım ve erişilebilirlik problemlerini en aza indirmek, yürünebilir ve bisiklet dostu bir kent yaratmak, altyapı ve rekreasyon yatırımlarının verimliliğini arttırmak, kentsel dönüşüm, tasarım, akıllı kent, imar ve şehir planlama alanında politikalar belirlemek, kentsel dayanıklılığı arttırmak ve afetlere hazırlıklı olmak için stratejiler oluşturmak için paydaşların görüşleri alındı.

KENTSEL DÖNÜŞÜMDEN ULAŞIMA

İlçedeki kurumlar başta olmak üzere mimar, mühendis gibi birçok meslek grubundan vatandaşın katıldığı toplantıda gruplar, yuvarlak masa toplantısı sonrası 4’e ayrılarak, ilçenin önemli sorunlarını ve çözüm önerilerini tartıştılar. Yapılan tartışmalar sonrasında kentsel dönüşümün gerçekleştirilmesi, yeşil alan miktarının yüzde 50 oranında arttırılması, kentin tarihi ve sanatsal değerlerinin desteklenmesi, çocuklar ve gençler için her mahalleye en az 1 aktivite alanı, sorunların 24 saat içerisinde tespiti, sorunların en geç 5 iş günü içerisinde çözülmesi, 48 saat içerisinde vatandaşa geri dönülmesi, bisiklet ve yaya yollarının yüzde 50 ila 75 oranında arttırılması öne çıkan öneriler oldu. Ayrıca 3 yıl içerisinde merkezden mahallelere ücretsiz ring seferleri, toplu taşımanın gece 01.00’a kadar hizmet vermesi, her mahallede başvuru merkezlerinin oluşturulması, belediye personel sayısının arttırılıp daha aktif hizmet verilmesi, 5 yıl içerisinde katlı otoparklarını yapılması, kent rehberinin hazırlanması, mahallelerde kültürel ve sanatsal etkinliklerin düzenlenmesi ve denizi insanlarla buluşturmak önerileri de, paydaşlarca kabul gördü.
2020-2024 stratejik planının hazırlanması için oluşturulan atölye çalışmaları, Ekonomik Kalkınma ve Girişimcilik, Yaratıcı ve Yenilikçi Maltepe, Ayrımcılıkla Mücadele, Çevre Koruma ve Rekreasyon, Yönetişim, Katılım ve İşbirliği, Sağlıklı, Güvenli ve Sosyal Kent başlıklarıyla devam edecek.

Bu habere yorum yazmak ister misiniz ? Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

SENDE YORUM YAZ

HABER AKIŞI

Tuzla’da 2020 Yılında 945 Kez İhtiyaç Sahibi Vatandaşın Evi Temizlenerek Dezenfekte Edildi Haberi

Gündem | 16:49 Tuzla’da 2020 Yılında 945 Kez İhtiyaç Sahibi Vatandaşın Evi Temizlenerek Dezenfekte Edildi

Başkan Ahmet Cin’den pandemi sürecinde zor günler geçiren antrenörlere 300 bin TL destek Haberi

Gündem | 16:47 Başkan Ahmet Cin’den pandemi sürecinde zor günler geçiren antrenörlere 300 bin TL destek

Yeni Yılımız Kutlu Olsun Haberi

Gündem | 22:15 Yeni Yılımız Kutlu Olsun

Pendik’te kışa hazırlık çalışmaları başladı Haberi

Gündem | 13:09 Pendik’te kışa hazırlık çalışmaları başladı

2020 Yılında Tuzla’ya 7 Yeni Park Daha Kazandırdık Haberi

Gündem | 13:07 2020 Yılında Tuzla’ya 7 Yeni Park Daha Kazandırdık

Maltepe Kaymakamlığından kasten öldürme hakkında basın açıklaması Haberi

Gündem | 13:06 Maltepe Kaymakamlığından kasten öldürme hakkında basın açıklaması

Maltepe’de eski sevgili dehşeti Haberi

Gündem | 13:03 Maltepe’de eski sevgili dehşeti

Tuzla’da Koronavirüs İle Etkin Mücadele Haberi

Gündem | 12:13 Tuzla’da Koronavirüs İle Etkin Mücadele

Pendik Belediyesi ekipleri kısıtlamaya rağmen boş durmadı Haberi

Gündem | 12:11 Pendik Belediyesi ekipleri kısıtlamaya rağmen boş durmadı

Ormanda Çöp Toplayan Vatandaşlardan “Atma” Mesajı Haberi

Gündem | 12:09 Ormanda Çöp Toplayan Vatandaşlardan “Atma” Mesajı

BENZER HABERLER

Maltepeliler gelecek 5 yıllarını planlıyor haberi

Tuzla’da 2020 Yılında 945 Kez İhtiyaç Sahibi Vatandaşın Evi Temizlenerek Dezenfekte Edildi

Maltepeliler gelecek 5 yıllarını planlıyor haberi

Başkan Ahmet Cin’den pandemi sürecinde zor günler geçiren antrenörlere 300 bin TL destek

Maltepeliler gelecek 5 yıllarını planlıyor haberi

Yeni Yılımız Kutlu Olsun

Maltepeliler gelecek 5 yıllarını planlıyor haberi

Pendik’te kışa hazırlık çalışmaları başladı

  • Hakkımızda
  • Künye
  • Site Haritası
  • İletişim
  • Gazete Manşetleri
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Yazarlar

© İstanbulolay.com - İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılması yasaktır.