• Gazete Manşetleri
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Yazarlar
Olay Gazetesi

Olay Gazetesi

  • HAKKIMIZDA
  • KÜNYE
  • İLETİŞİM
[x] Kapat
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • MALTEPE TARİHİ
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • SPOR
  • TEKNOLOJİ
  • SAĞLIK
  • MEDYA
  • Olay Gazetesi
  • Gazete Manşetleri
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Yazarlar
ANASAYFA Gündem CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Maltepe’deydi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Maltepe’deydi

02.02.2015 00:44:22

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde düzenlenen “CHP Yurtdışı Birlikleri” konulu toplantıya katıldı.

Maltepe Belediyesi öncülüğünde düzenlenen toplantının düzenlenen toplantıya katılan vatandaşlar salonda yer bulamadılar ve bir çoğu ayakta izlemek zorunda kaldı. Kürsüye çıkarak katılımcılara seslenen Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Yurtdışı seçim çevresi oluşturulmasıyla ilgili kanun teklifimizi verdik. Dedik ki ‘oradaki nüfus belli’, kaç milletvekili için oy kullanılması gerektiği de belli. O zaman Yurtdışı seçim çevresinde seçim yapılmalı. Onlar kendi temsilcilerini seçip TBMM’ye göndermeli” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Genel Başkan Yardımcıları Sezgin Tanrıkulu ve Tekin Bingöl ve yurt dışından gelen misafirlerin yanı sıra Grevdeki DİSK işçileri de katıldı.

Düzenlenen programın açılış konuşmasını yapan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, “ Bugün burada 90 Yıllık Çınarımızın Avrupa’da yeşeren dallarının temsilcileri ile bir aradayız. Yarım asırdan bu yana yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızı ihmal ettik. İlk defa sayın genel başkanımızın talimatıyla 2013 yılında yurt dışında örgütlenmeye başladık. O dönemlerde yurt dışına giden milletvekilleri karşılanırlardı, ancak CHP’li Milletvekilleri havaalanında yalnız kalırlardı. Ama bugün hangi ülkeye giderseniz giden Bugün Cumhuriyet Halk Partisi’nin devrimci yürekleri artık orada sizi bekliyor. Her biri birbirinden değerli yoldaşlarımızı burada ağırlamaktan büyük onur duyuyoruz. Bugün burada uzun uzun konuşmaya hakkımız yok. Sadece bugün Maltepe adına ev sahibiyim. İyi ki geldiniz Bütün Maltepe sizleri kucaklamak için geldi. Şunu çok iyi biliyorum ki sizler burada bulunan misafirlerimizi evlerinizde ağırlamak istiyorsunuz. Burada 3 gün Genel Başkan Yardımcılarımızın kontrolünde ciddi bir toplantı yapılacak. Bu toplantının başarılı geçmesini diliyorum” dedi.

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın konuşmasının ardından kürsüye gelerek katalımcılara hitap eden Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Yurtdışında çalışırken Sosyal Demokrat partilere oy verip Türkiye’ye geldiği zaman başka partilere oy veren bir anlayışı kabul etmiyoruz. Orada Sosyal Demokrat Partilere oy veriyorsanız, Türkiye’deki akrabalarınız da Sosyal Demokrat Partilere oy vermeli. Bunun çabasını göstermelisiniz, göstermeliyiz.
Yurtdışı seçim çevresi oluşturulmasıyla ilgili kanun teklifimizi verdik. Dedik ki ‘oradaki nüfus belli’, kaç milletvekili için oy kullanılması gerektiği de belli. O zaman Yurtdışı seçim çevresinde seçim yapılmalı. Onlar kendi temsilcilerini seçip TBMM’ye göndermeli.

Bizim taşıdığımız kaygıları onlar da taşıyorlar. Hep beraber daha güçlü bir Türkiye’nin inşa edilmesi için çaba göstermemiz lazım. Bulunduğunuz ülkede nasıl birinci sınıf bir demokrasi varsa, Türkiye’de de birinci sınıf demokrasi olmalı. Nasıl bir insan hakları varsa Türkiye’de de olmalı. Basın özgürlüğüne nasıl önem veriliyorsa; Türkiye’de de basın özgürlüğüne değer verilmeli. Bulunduğunuz ülkede politikacılar hesap vermede nasıl duyarlıysa, halk ne kadar duyarlıysa, Türkiye’de de yurttaşlar aynı duyarlılığı göstermeli. Bunun için çaba göstermeliyiz. Türkiye’nin sorunları hepimizin ortak sorunudur.

Kronik bir hastalık var, ayrışmak gibi” diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Sakın ola ki bu hastalığı dışarı götürmeyin, dışarıda bu hastalığa kapılmayalım. Bir idealimiz, bir hedefimiz olmalı. Çocuklarımıza karşı, ülkelerimize karşı sorumluluğumuz var. Sorumluluğumuz çok ağır. Birlik ve beraberlik mesajını her ortamda vermek zorundayız. Ayrışırsak, bölünürsek başarılı olamayız. Birleşirsek, başarı için önümüzde hiçbir engel duramaz. Sihirli formül birleşmekten geçiyor

İslami holdingler kurdular, binlerce kişiyi dolandırdılar. 5.5 Milyar Avro paralarını hortumladılar. Alın terlerini biriktirdiler bu insanlar. Deniz Feneri olayını unutmuş değiliz, unutturmayacağız da bunu. İnsanlarımızın en saf duygularını sömürdüler. Sizin alın terinize biz sahip çıkacağız. Geleceğimize sahip çıkacağız. Emeğinize sahip çıkacağız” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İstanbul’a gelişinde Sabiha Gökçen Havalanında CHP İstanbul il başkan yardımcısı Cemal Coşkun, Hasan Uzunyayla ve partililer tarafından karşılandı.

cc

IMG_5524

IMG_5527

IMG_5546

IMG_5565

IMG_5566

IMG_5567

IMG_5572

IMG_5575

IMG_5609

Bu habere yorum yazmak ister misiniz ? Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

SENDE YORUM YAZ

HABER AKIŞI

Tuzla’da 2020 Yılında 945 Kez İhtiyaç Sahibi Vatandaşın Evi Temizlenerek Dezenfekte Edildi Haberi

Gündem | 16:49 Tuzla’da 2020 Yılında 945 Kez İhtiyaç Sahibi Vatandaşın Evi Temizlenerek Dezenfekte Edildi

Başkan Ahmet Cin’den pandemi sürecinde zor günler geçiren antrenörlere 300 bin TL destek Haberi

Gündem | 16:47 Başkan Ahmet Cin’den pandemi sürecinde zor günler geçiren antrenörlere 300 bin TL destek

Yeni Yılımız Kutlu Olsun Haberi

Gündem | 22:15 Yeni Yılımız Kutlu Olsun

Pendik’te kışa hazırlık çalışmaları başladı Haberi

Gündem | 13:09 Pendik’te kışa hazırlık çalışmaları başladı

2020 Yılında Tuzla’ya 7 Yeni Park Daha Kazandırdık Haberi

Gündem | 13:07 2020 Yılında Tuzla’ya 7 Yeni Park Daha Kazandırdık

Maltepe Kaymakamlığından kasten öldürme hakkında basın açıklaması Haberi

Gündem | 13:06 Maltepe Kaymakamlığından kasten öldürme hakkında basın açıklaması

Maltepe’de eski sevgili dehşeti Haberi

Gündem | 13:03 Maltepe’de eski sevgili dehşeti

Tuzla’da Koronavirüs İle Etkin Mücadele Haberi

Gündem | 12:13 Tuzla’da Koronavirüs İle Etkin Mücadele

Pendik Belediyesi ekipleri kısıtlamaya rağmen boş durmadı Haberi

Gündem | 12:11 Pendik Belediyesi ekipleri kısıtlamaya rağmen boş durmadı

Ormanda Çöp Toplayan Vatandaşlardan “Atma” Mesajı Haberi

Gündem | 12:09 Ormanda Çöp Toplayan Vatandaşlardan “Atma” Mesajı

BENZER HABERLER

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Maltepe’deydi haberi

Tuzla’da 2020 Yılında 945 Kez İhtiyaç Sahibi Vatandaşın Evi Temizlenerek Dezenfekte Edildi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Maltepe’deydi haberi

Başkan Ahmet Cin’den pandemi sürecinde zor günler geçiren antrenörlere 300 bin TL destek

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Maltepe’deydi haberi

Yeni Yılımız Kutlu Olsun

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Maltepe’deydi haberi

Pendik’te kışa hazırlık çalışmaları başladı

  • Hakkımızda
  • Künye
  • Site Haritası
  • İletişim
  • Gazete Manşetleri
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Yazarlar

© İstanbulolay.com - İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılması yasaktır.