Atatürk Kültür Merkezi’nin kapanmasıyla İstanbul’un tek operası haline gelen Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası, yeni sezonuna sanatseverleri mutlu edecek yeniliklerle giriyor.
2009-2010 Sezonu’nu, 28 Eylül’de gerçekleştirecek Ufuk & Bahar Dördüncü Piyano Konseri ile başlatacak olan Süreyya Operası’nda, yeni sezonda ünlü sanatçıların konserleri, sevilen operalar, çocuk oyunları ve ücretsiz konserler var.
Süreyya Operası’nda bu sezon bir yenilik olarak, halka ücretsiz fuaye konserleri düzenleyeceklerini de müjdeleyen Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası Genel Sanat Yönetmeni Murat Katoğlu şunları söyledi:
“Akşam saatlerinde özellikle 17.00 – 18.00 arasında Süreyya Operası fuayesinde ücretsiz aryalar, oda müziği eserleri ve piyano dinletileri gibi organizasyonlar planladık. Sanatseverler gelip bu konserleri hiçbir ücret ödemeden izleyebilecekler.”
İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nin konser ve gösterileri dışında, Kadıköy Belediyesi’nin de ünlü sanatçıların katılacağı özel konserler düzenlediğini de kaydeden Katoğlu, başta İdil Biret, Gülsin Onay olmak üzere; yurtiçi ve yurtdışında Türkiye’nin adını duyuran ünlü sanatçıların Süreyya Operası’ndaki özel konserlerde seyircisi ile buluşacağını söyledi.
Ayrıca 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda ve 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü’nde de özel konserler düzenleneceğini kaydeden Katoğlu, “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’mızda Muammer Sun ve Turgut Özakman’ın “Kurtuluş ve Kuruluş” adlı opera eseri sahnelenecek. Bunun yanı sıra, Cemal Reşit Rey’in eserleri de Süreyya Operası’nda seyirci ile buluşacak.
Eski milletvekili Süreyya İlmen`in Avrupa`daki opera salonlarından etkilenerek, Kadıköylüler’in kültürel ve sosyal ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla 1927 yılında yaptırdığı bina; Kadıköy Belediyesi tarafından Darüşşafaka Cemiyeti’nden 49 yıllığına kiralanarak, eski kimliğine kavuşturulmuş ve değerli sanatseverlerin hizmetine yeniden açılmıştır.
© İstanbulolay.com - İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılması yasaktır.
il özel idaresi ile kadıköy belediyesi bir süre önce burası için birbirlerine girmişti, 2007’de deniz baykal ve mehmet sevigenin katılımıyla burası hizmete açılmıştı. selami öztürkün kadıköye en önemli hizmetide denebilir. burası maltepenin elinden kaçırdığı önemli bir yer. ama olsun s.ilmen yine maltepeyede birşeyler bırakmış.
Yanıbaşımızda BEDAVASI varken niye 2 konser için 500 milyar para ödedik onu hala anlamış değilim, bir bilen varsa açıklasın. belediye başkanının seçim öncesi projelerinden biriydi, yani bedavaya 500 milyar verdik. sıradaki BEDAVA hangisi acaba? way anam way gitti yine garip grubanının, fakir fukaranın hayalleri çöpe.
işta çagdaş CHP işte çagadaş türkiye hee hee hee
ramazan ayinda iftar cadirlarini kınayan fakıra bedava kömüre isyan edenler ramazan ayında iki konser e eski para bazindan halkin 5000000000. beşyüz millar parasini nasil ısraf edersiniz inanamiyorum. sizler adete intikam tükaylari gibi elinize gecen yetkıleri haram işlere kullaniyor allaha dua icin kalkan ellerden hizmet dualarini alamiyor sonrada yıllar yılı c h p ve solun tamami o/o 35 lerden yukarı ülke bazinda hic cikmadi… bütün sol b ele di y e le reeee iyi konserler. m.h.p. lılerida on tarafa mutlaka oturtün ama mutlaka resim eksik kalmasin zülm edermi hic kuluna mevlasi. maltepe halkınin cektiği ceza kendi cezasi.. ceza allahtan değil sandiktan cikardik. bende sucluyum.mani olmaya gücüm yetmedi.. salih doğruyol sizde okuyun bu yazıyı sn encümen üyemiz. rizeli arkadaşşşşş.
maltepenin kuruluşunda büyüyüp gelişmesinde büyük katkıları olan süreyya paşa(süreyya ilmen)süreyya operasınıda kurarak bölgeye büyük bir hizmet daha etmiştir.maltepeli süreyya ilmenin kurdugu süreyya operası aslında maltepe halkının istifadesi için yapılmış ama yıllar sonra ilçeler ayrılınca operayı kadıköye bırakmak zorunda kalmışız.süreyya paşayı bir kez daha rahmetle anıyoruz.
ben iki konser için 500.000 tl değil üç konser için 900.000 tl verildi biliyorum.