www.maltepe.bel.tr internet adresinde Maltepe Belediye Başkanı Prof.Dr.Mustafa Zengin imzasıyla Ramazan Ayı’nda ile bir ilk’in gerçekleştirileceğini ve yapılacak etkinlikler hakkında açıklamalarda bulundu.
”Belediyemiz önümüzdeki kutlu Ramazan Ayı için bir dizi etkinlik planladı. Belediye binamızın karşısında yer alan ve her yıl Ramazan çadırı kurulan alanda bu yıl farklı bir etkinliğe imza atıyoruz. Çadır kurmuyoruz.
Onun yerine; lunapark, çeşitli animasyon gösterileri, palyaçolar, otantik Osmanlı evleri ile öz kültürümüze ait etkinlikleri halkımızın ücretsiz kullanımına açıyoruz.
Ayrıca; erzak dağıtımı ve Ramazan’a özel konserlerin verileceği meydanımızda, geleneksel Ramazan eğlencelerinden olan Hacivat – Karagöz gibi kukla oyunları sergileyerek, Ramazan Ayı’nı halkımızla beraber neşe içinde kutlamayı hedefliyoruz.
Şehrimizin en önemli meydanlarına yerel yönetimlerce kurulan iftar çadırlarında, saatlerce kuyruklarda bekletilerek halkımızı utandıran görüntülere Maltepe ilçemizde son veriyoruz.
Prof. Dr. Mustafa Zengin farklı bir formül ile ihtiyaç sahibi halkımıza hizmet getiriyor. Bazı Mahallelerdeki Lokantalarda ve Camilerde verilecek iftar yemeği ile İftar saatinde çadır önlerinde çağdışı görüntüye son vermek isteyen Başkan Mustafa Zengin Restaurant ve Camiler de muhtaçlara ve yolda kalanlara iftar yemeği verileceğini duyurdu. Uygulanacak sistem ile halkımız ayaküstü saatlerce beklemeden huzur içinde oruçlarını açabilecekler.
RAMAZAN HALKIMIZA SAĞLIK HUZUR MUTLULUK GETİRSİN
Öz kültürümüze ait etkinlikler ile eski Ramazan kutlamalarını ilçemizde yaşatmayı, halkımızın bu kutlu günlerde yanında yer alarak onların sıkıntılarına ortak olmayı kendimize görev biliyoruz. Siz değerli basın mensuplarının aracılığı ile tüm halkımızın Ramazan ayını kutluyor; sağlık, mutluluk, huzur ve barış ortamı içinde geçmesini temenni ediyoruz.
MALTEPELİ TÜM YARDIMSEVER VATANDAŞLARIMIZI DESTEĞE DAVET EDİYORUZ…
© İstanbulolay.com - İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılması yasaktır.
paskalya bayramına git ramazan gelince bizi kandır…
İnsan merkezli yüksek medeniyetimiz,
İnsan odaklı inancımızla karşılamaya hazırlandığımız tüm ayların en güzeli ve anlamlısı,
Feyiz ve bereket ayı olan Ramazan ayı hoş geldin
Ramazan çadırı tüm kesimlerin bir ara ya geldikleri, buluştukları mekandır, kurulmalıydı…
halkımızın mübarek ramazan ayı kutlu olsun.ramazan ayı milletimize bolluk ,bereketve huşu içinde bir ramazan geçirmenizi dileriz.
olay gazetesi
maltepe belediyesı ramazan cadırı kurmayacakmiş..cok isabetli olmuş bu karar. nedenmi……beni gercek allah dostu olan müslüman kardeşlerim anlamiştir..
Maltepe’de oturanların yani mustafa zengin’in oy aldığı vatandaşların %96’sı sünni, %3’ü alevi, %1’i de diğer dinlere mensup.
Belediyedeki yapılaşmada şef, müdür ve başkan yardımcılarının %90’ı alevi.
Belediye başkanınına bu kararı aldıran kılavuzlarda ta kendileri.
Ulan o zaman seçimden önce söyleseydiniz;
-biz kutlu doğum haftasını kutlamak yerine paskalya bayramına gidecektik.
-bir gün bile kandili kutlamayacaktık.
-ramazanda çadır açmayacaktık.
-yoksulu, fakiri, travestiyi, tinerciyi, yaşlıyı, genci bu mübarek günlerde adam yerine koymayacaktık.
-yerlerde sürünen bayraklara sahip çıkmayacaktık,
-polisin elinden arabalarını alacaktık,
-halka zulum yapacaktık,
-timsah gözyaşlarıyla halkı kandıracaktık,
heeee demek politikalar menfaat üzerine, yürüyün aslanlar kim tutar sizi.
Bakalım alevilerin mübarek günlerinde ne yapacaksın.
o zaman sizi göreceğiz, başkan ve saz arkadaşları…
Maltepe Belediyesinin iftar çadırı kurmayacağı resmi internet sitesinde var.
İftar çadırı kurulmamasının amacını bilmiyorum ama yemek verilecek olan lokanta,restaurant ve camilerin isimlerinin açıklanması gerkirdi diye düşünüyorum.
Erzak dağıtımı bugüne kadar adil değildi. Çünkü hiç ihtiyacı olmayan kişiler çeşitli bahanelerle hergün erzak alıyorlardı. İnşallah ihtiyacı olanlar alır.(Maltepenin E-5 altında oturan kişilerin dağıtılan erzağa kesinlikle ihtiyacı olmadığını düşünüyorum.) Verilen erzaklar hakikaten ihtiyaç sahiplerine dağıtılacaksa payıma düşeni vermeye hazırım.
Eğer gerçek ihtiyaç sahiplerine değil,yandaşlara,eşe dosta verilecekse ve verilen erzak belediye bütçesinden karşılanacaksa yardımı alan kişilere haram olsun diyorum.
sevgili cem bir doıladınız paskalya ya ya gitsin sanane onda gitsin ramazanıda kutlasın siyazetçinin görevidir her kesimden vatandaşın yanında bulunmak bu onlarla aynı görüşte olmak değil tabiki, ard niyetli olmayalım elştirecekseniz yönetimi maltepenin sorunlarını falan elştirin yoksa paskalya efendim ramazan kutlu doğumgünü geçin bunları elin oğlu uzaya gidiyor sen hala yerinde say. aydınlanın artık inanç insanın kendi dengelerini oturtmasıdır. kilşinin kendine özel bir durumudur. bırakın bunları daha gerçekçi toplumu ilgilendiren refah düzeyimizi daha nasıl yükseltiriz çocuklarımıza daha nasıl ii bir gelecek sumarız oturup tartışalım eyleme geçelim. yok oturdu, yok bana ters baktı, vay oruç tutmuyor sanane. işte bizim gibi üçüncü dünya ülkelerine hala attıkları nifak tohumları yeşeriyorya bende buna şaşıyorum.
bak bilader sen nasıl bir düşünce yapısına sahipsin cahil adam ramazan çadırını kuran ilçeler kendi şowlarına yapar insanları rencide eder bilmezmisin çadır kurmak yerine evlere ihtiyac sahiplerine yardım daha doğru değilmi ayıp ayıp sizin yaptığınız eleştiri değil
düpedüz saçmalık DENİZ FENERİ GİBİ YÜZDE YÜZ SUNNİ KURULUŞ İÇİNDE HIRSIZLIĞA EYVALLAH DİYECEİME YÜZDE DOKSAN GERCEK ALLAH SEVGİSİ İÇİNDE YER ALIRIM DAHA İYİ
hemşerim sen nüfus müdürümüsün? sanane maltepede yaşayan insanların yüzde kaçı hangi mezheptendir dindendir.zaten yazından da nasıl bir kafa yapısı ve ruh hali içinde olduğun belli,bu sıraladıklarından önce, bundan önceki yönetimin neler neler götürpte maltepe belediyesini nasıl borç batağına sapladığını birsırala ondan sonra siyaset ve politikalardan bahset.
ya arkadaşlar bu CHP liler hep aynı zihniyet hep aynı kafa no nato no mermer yani efendim ramazan çadırı kurarsın efendim halk rencide oluyor derler efendim erzak dagıtırsın kömür dagıtırsın efendim oy satın alıyor derler efendim kötülemeye geldimi yoktur bunlardan başkası yukarda birisi deniz feneri demiş sen denizfeneri dernegini agzına alırken o agzını yıka abdest alda öyle agzına al sen kim oluyorsunda deniz feneri dernegindeki insanlara hırsız diyorsun bu zamana kadar kaç para bağışladınki yada CHP tuncay özkandan ayırıpta kaç para bağışlamışki konuşuyor sizin böyle bir hakkınız yok konuşması gerekende biz bağış sahipleriyiz bizler onların hırsız olmadıgına eminiz ve yardım yapmayada devam edecegiz he bu arada siz böyle saldırdıkca bizler daha çok yardım ve bağışta bulunuyoruz niyemi yeryüzünde fakir kalmasın birde siz hasedinizden çatlayın diye çadırda kurmayın zaten sizin çadırda oruç açmakta dinen caiz deyildir sanırım ama yinede beyaz hocaya danışayım o tam benim ş…. göre hoca
mustafa beyin ve chp böyle bir gereksinimi olmadıgından gerek görmemiş ne kızıyorsunuzki olabilir ramazan ayı ve kandiller kendileri için bir anlam ifade etmez normal arkadaşlar takılmayın zihniyet belli bazı açıklamalarıda bir şey degiştirmez bende
Dünyada hiç bir zalim hükümdar yokki tahtı ve taç’ı başına geçmemiş olsun..
devletler,ordular toplar tüfekler yenilmiştir ama haklıların yenildigi görülmemiştir.
Rüzgar gülü……
Ben islamım diyebilen insanlar gerçek müslümanlardır. islamım diyenler bilirlerki aleviler ehlibeytdir.Peygamberimiz ehlibeytimi sevmeyen benden değildir dememişmidir.islam olan sünnilerde alevilerde farz kılınanları harfiyen yerine getirirler.Sendeki bu ayrımcı zihniyet nedir.Ne peşindesin bilmiyorum ama bak sana ne anlatacağım.13 sene ANAP yönetiminde alevilerden (Senin gibi düşünenlerden dolayı)yönetici yoktu.Aş evinde yemek almak için sıraya giren kadınıları,kızları oruç tuttukları halde süzen birbirlerine bak bakalım işe yararmı ona göre sefetası verelim diyen insanlar yönetti,neredeyse maltepe halkının altındaki yatağıda götürmek isteyenler yönetti gıkınız çıkmadı.AKP döneminde ise bal tutan parmağını yalar diyen,kurduğu acentanın kartviziti elinde gezen,ahlakı hiçe sayan,kendi hırsızlıkları ortaya çıkmasın diye başkalarına rık atan başkan yardımcıları sunni kardeşlerimiz yönetti,insanları meshepleriyle yargılayacak kadar ukala olup amerikalarda çocuklarına kilisede nikah kıyan müdürler,uçkun düşkünü müdürler yönettide hiçmi duymadın gıkınız çıkmadı.bu yüzden herkesin aklını başına alması boş işler peşinde koşmaması gerekir.
Saygılar…..
aziz ve mübarek ramazan ayının ilk gününde inananları alevi sünni diye tanımlamak yanlışına düşmeyelim.islamda mezhep ve mezhepcilik yoktur.unutmayınız ki inananlar kardeştir.
belediyemiz cadır kurmuyor ama camilerde ve bazı dernek binalarında yemek dagıtımı yapıyor sırf show olmasın diye cadır kurulmuyor yoksa yemek dagıtımı mevcut sizin gibi kendini müslüman zannedenlere en iyi cevabı belediye veriyor
Maltepe belediyesinin kurduğu ramazan köyünün bana göre ramazan kültürüyle hiç bir ilgisi yoktur. luanparkla, konserle ramazan ayının ne ilgisi var. çadır kurmamanın sebebi olarak da oluşan kuyruğu bahane edeceğinize, siz insanları misafir ederek otutturun ve masalarına hizmet edin. maksat ramazanın sırrına yakalamaksa,fakire sıcak yemekle iftar ettirmekse.Bahane et kaldır ne güzel.Mahallelerde iftar verilecek lokantalar da,bu yemeği yiyecek kişilerde,ramazanla oruçla ilgisi olmayanlar gibi bir durum söz konusu,bir de masumca MALTEPELİ HAYIRSEVERLERden yardım? ah maltepe ah sen buna layık değildin ama!..
ya belediye alehine verdigin haberlerin alayı can alıcı mansetler sen ne biçim bir gazetecisin desene cadır kurulmuyor ama iftar verilecek yerler belli diye işinemi gelmiyor yoksa fikri köse kızar diyemi korkuyorsun
Değerli halkımızın demokratik tercihi ile göreve gelmiş olan mevcut belediye başkanı ve yönetimi kendi yaşam şekilleri teşkilatlarının tercihi doğrultusunda maltepeyi yönetmektedir,yönetim onların takdir maltepe halkımızındır.
nerede veriliyormuş?sen biliyorsan söylesene?bugün ögleden sonra basın müdürlügünü aradık nerelerde iftar verilecek diye sorduk kimse bilmiyor.siz biliyorsanız söyleyin?6 ayrı noktada deniliyor..6 nokta neresi?18 mahalle var..belediye internet sitesi önünüzde açın bakın nerede veriliyormuş bellimi*olur olmaz suçlama yapmayın
insanları ırkçı ve faşizan bir şekilde kafatası zihniyetiyle katagorize ederken o insanların kafasınımı tuttunda bunları biliyosun çok merak ettim bu soruyu cevaplarsan çok mutlu olurum haa bide ben hangi katagorideyim bilmiyorum benimde kafasını tutarsan çok sevinirim
Şehrimizin en önemli meydanlarına yerel yönetimlerce kurulan iftar çadırlarında, saatlerce kuyruklarda bekletilerek halkı utandıran görüntülere bu yıl Maltepe son veriyor, Prof. Dr. Mustafa Zengin farklı bir formül ile ihtiyaç sahibi halkımıza hizmet getiriyor. Bazı Mahallelerdeki Lokantalarda ve Camilerde verilecek iftar yemeği ile İftar saatinde çadır önlerinde çağdışı görüntüye son vermek isteyen Başkan Zengin, Lokanta ve Camiler de muhtaçlara ve yolda kalanlara iftar yemeği verileceğini duyurdu. Uygulanacak sistem ile halkımız ayaküstü saatlerce beklemeden huzur içinde oruçlarını açabilecekler.
arkadaşlar bana niye kızıyorsunuz, belediye başkanının göreve getirdiği sünnetçi arkadaşlar orada herkesi pırasa gibi doğrayıp görevine son verirken iyi güzel oluyorda, şimdi niye kızıyorsunuz. bu aynı zihniyet orada çalışan arkadaşlarınıza da vuracaktır, çünkü onların tek derdi BU ARKADAŞ BİZDENDİR mantığı.
Kimlere, hangi lokanta ve camilerde verilecekmiş merak ediyorum.
Yemek verilecek yerlerin ismi gizli herhalde.
Başkan yemek verileceğini belirtiyor nerede vereceğini yazmayı unutmuş.
Başkan nerede yemek vereceksin?
Bir hatırlatalım istedik
ya kardeşler bunların çadırında iftarda etmek caiz deyil boş verin hala adamlar çamur at izi kalsın mantıgındalar zaten onun için hiç iktidar olamamışlar bunları eleştirmeye bile değmez ya
sozlerin çukkk diye oturuyor.bu başkan din düşmanı degilse bende dimitriyim.
sadece ramazan ayında orucunu tut namazını kıl diğer12 ay da adm yakma cehaleti deniz fenerinde ki gibi dolandırıcılık vs……… sadece bu zihniyete sahipsiniz biz başkları gibi iftihar çadırında zenginleri en öne oturtup yemek vermiyoruz bizim sevabımız gösterişli değildir…. başak zihniyet insanları anlamayan arkadaşlar size diyorum 1 ay boyunca iftar çadırında yemek yiyenler 11 ay boyunca ne yiyecekler .. sevaplar sade e ramazan ayına mı ibaret…
allah iftar çadırı kurmaya vesile olmak gibi güzel bir işi nasip edecek önce… bir oruçluya oruç açtırmanın ne büyük bir sevap olduğunu bilen müslümanlar ne dediğimi anlar…allh bunlara yüzlerce oruçluya iftar ettirmeye vesile olmayı değil, paskalya bayramlarına ortak olmayı nasip ediyor… bunuda bir düşünmek lazım…
Şu yorumalara bakıyorumda ne kadar düzeysiz ve siyaset kokan satırlar..!!!Bu ülkenin kalkınması için öncelikle hangi inanç ve siyasi düşüncede olursa olsun kerkesin bir birine karşı taşıması gereken ”saygı”müessesi olmak zorunda .İllaki benim doğrum ve inancım üstündür mantığı hiç kimseyi bir yere getirmez.Bu doğrular seviyeli bir uslup ve ahlak çerçevesinde tartışılır.Sayın zengin tarafından geçmişte yaşanan bazı gelenek yada alışkanlıkların devam etmemesi,oruç tutan insanların bu ibadeti huzur ,içinde gerçekleştirmeleri amacıyla ”reform” olarak kabullenecek bir hizmete öncülük edilmiştir, dileyen herkes kendisine yakın Restaurant ve Camilerde orucunu açabilecek ve bunun sıkıntısını yaşamayacak ortamlara sahip olabilecekken bu kadar ilkel ve yanlı mantıkla samimi inanç sahiplerine yapılan bu ”ilk” ve ” öncü” sayılabilecek hizmet’e çamur atmak ancak ve ancak gerçekten bu imada bulunanların içinde ki kirliliğin ve yanlılığın su yüzüne çıkmış halidir.Ve bu hizmet tüm hızla kartalda da tüm samimi inançlı ihtiyaç sahibi vatandaşlara verilmektedir böylelikle din üstünden bezirgancılık yapanlar yavaş yavaş elde ki tüm sermayeyi kaybedecekler…
sayın mustafa başkan sizin bu çırpınışlarınızı takmaz büyük başkan işini bilir boşuna çırpınmayın buarada kıskanmayında
rüzgarın gülü sen olsan olsan rüzgarın günlügü olursun ismini bulmuşsun zaten günlügünede yaz bunları nekadar boş birisi oldugunu ve boş konuştugunu ilerde okur anlarsın zaten çok vaktin olacak”sayın büyük başkan ebediyen maltepe belediyesi başkanıdır ona yakışır
Heyecanlanmayın arkadaşlar çadır eskiden siyaset çadırıydı maltepenin ortasında kurulup önemli abileri(tırnak içinde yazacaktım neyse küçük harflede aynı oluyor)millete hava atmaya yarıyordu şimdi çadır gitti hava bitti isteyen tutar bir lokanta veya benzeri bir yer hizmetse gene hizmetini verir abilerin elini tutanmı var.
Çadıra gelince fındıklı mahallesinin ortasında hemde aynı çadır bütün azametiyle duruyor gidin bakın sonra yorum yapın.çadır şimdi halka ve ibadet eden oruç tutan insanlarımıza daha yakın.
Ne istiyorsunuz ortada kalan avuç açan bir halkmı sıraya giren tencere tabak bekleyen anneler ninelermi.O zaman kusura bakmayın özleminizi yerine getiremedik.ALLAH akıl fikir versin bu mübarek günlerde nediyeyim.
Ha çadır fındıklıda yerini unutmayın.
oruc tutanmı kaldı memlekette.cadır kurulsun.hem oruc tutmuyolar akşamda cadıra koşuyolar nerde bunun sevabı nerde günahı .hayrı yapanda zannediyoki iftar yaptırdım ne iftarı kardeşim .enayi yerine kondun .bin kişide bir kişi dua ettiyse sana ne ala.kurulmasın önümüzdeki senelerdede.hiçbir yere
arkadaşlar en iyi yerlerde her siyasetden insan var onlar yukarda kavga yapmıyor bizden kavgasını atabilirsek simsarlara fırsat vermeyiz.