• Gazete Manşetleri
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Yazarlar
Olay Gazetesi

Olay Gazetesi

  • HAKKIMIZDA
  • KÜNYE
  • İLETİŞİM
[x] Kapat
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • MALTEPE TARİHİ
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • SPOR
  • TEKNOLOJİ
  • SAĞLIK
  • MEDYA
  • Olay Gazetesi
  • Gazete Manşetleri
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Yazarlar
ANASAYFA Gündem Uğur Mumcu Türkan Saylan Kültür Merkezinde Anıldı

Uğur Mumcu Türkan Saylan Kültür Merkezinde Anıldı

25.01.2011 11:24:00

CHP Maltepe Gençlik Kollarının Düzenlemiş olduğu Uğur Mumcu’yu anma toplantısı Türkan Saylan Kültür Merkezinde Yoğun bir katılımla anıldı.

Uğur Mumcu’nun vurulduk ey halkım şiiri iki gençlik Örgütü üyesi tarafından sahnede seslendirildiği esnada salonda duygusal anlar yaşandı. CHP Maltepe Lise örgütlenmesi olan Halk-Lis tarafından Uğur Mumcu anısına türküler söylendi.

Ülkemizde öldürülen ve faili meçhul siyasi cinayetler olarak kalan, Uğur Mumcu, Abdi İpekçi, Çetin Emeç, Cavit Orhan Tütengil, Bahriye Üçok, Ahmet Taner Kışlalı, Metin Göktepe, Turan Dursun, İlhan Erdost, Ümit Kaftancıoğlu, Musa Anter, Onat Kutlar, Hrant Dink gibi gazeteci, bilim adamı ve aydınlarının slayt gösterisi katılımcılar tarafında sloganlarla katillerin bulunması dile getirildi.

CHP Maltepe Gençlik kolları korosunun sunduğu müzik, katılımcılara duygulu anlar yaşatırken çok beğenildi.

Toplantıya konuşmacı olarak katılan Toplumsal Benlik Platformu adına katılan Dr. Canan Kaftancıoğlu ve CHP Parti meclis üyesi Gazeteci yazar Enver Aysever birer konuşma yaptı.

Canan Kaftancıoğlu yaptıgı konuşmada; ‘ Aydınlarımızın ölümleri bir birine benziyor. Hukuk arayışı için yan yana geldik.

Faili meçhul cinayetlerin ortaya çıkması için TBMM de araştırma komisyonları istedik. Bize çok vaatler verildi ama mecliste hep reddedildi.

Bütün ölümler ve sonrası gelişmeler baktığınızda hep aynı. Kaybolan dosyalar, bulunmayan evraklar ve en önemlisi Devlet sırrı.

Tüm gelişmelere Baktığımızda olayların tek merkezli ve karanlık noktalardan olduğu ortaya çıkıyor.’ Dedi.

Faili meçhul siyasi cinayetler Karanlık emellerini devam ettirmek için belirli güçler tarafında işlendiğini belirten Enver Aysever; ‘ Onlar yaşasaydı bu gün AKP olmazdı.

Bu gün Tayyip’e kızıyorlar , ben kızmıyorum. Çünkü dün neyse bugün de odur ve yarında o olacaktır. Bundan başka ne bekliyordunuz ki şimdi kızıyorsunuz.

Bu gün genç lafını aşağılamak için kullanıyorlar, gençleri potansiyel suçlu gibi görüyorlar. Geçmişte korktukları genç insanları ipe götürdüler, Onlar son nefeslerinde bile Tam bağımsız Türkiye dediler.

Dün olduğu gibi bu günde gençlerden korkuyorlar. Aydınlardan, yazarlardan, bilim adamlarından korkuyorlar.

Hizbullaha bilgisayar veriyorlar ama Balbaya kalem ve kağıt bile vermiyorlar.

Şimdi insanları yaşarken öldürmeye çalışıyorlar.

Güya devletin onurunu koruyorlar. İnsanın onuru yoksa Devletin onuru olmaz. Ben gençlere güveniyorum ve diyorum ki gençler örgütlenin ve yönetime el koyun.

Bu gün AKP darbelerin bir ürünüdür bunlar darbelere karşı olabilirler mi. Birde yetmez ama evet diyenler var.

Doğru daha fazla sömürüye, daha fazla işsizliğe, açlığa, ölümlere yetmez ama hayır diyorlar. Geldiğimiz günlerde herkes neler olduğunu görüyor.’dedi.

6 Yorum bulunuyor

  1. susun dedi ki:
    25 Ocak 2011, 15:43

    ugurmumcuyu öldürenler chp nin avukatlığını yaptıgı terör örgütü ergenekondur.

  2. CHP Gençliği doğru çizgiye adım adım ulaşıyor dedi ki:
    25 Ocak 2011, 17:00

    bundan 5-10 yıl öncesinde CHPnin gençliğinden bahsetmek çok zordu.ancak değişen tönetimler ve izlenen halkçı politikalar gençliği şahlandırdı.gençler sizi gerçekten kutluyorum.çünkü maltepede yapılmayan şeyleri yapıyorsunuz

  3. ergenekonun varlığına inanan zavallıya dedi ki:
    25 Ocak 2011, 18:40

    haklısın uğur mumcuyu mustafa balbaylar, tuncay özkanlar öldürdü.hükümette bunları bu yüzden yargılıyorlar öyle değil mi.yazıklar olsun sizin gibilere

  4. HALK dedi ki:
    25 Ocak 2011, 19:36

    Ben de o duygu selinin yaşandığı salondaydım,gençler içimdeki kopan fırtınalara tercüman oldunuz uzun süredir bu şekilde etkilendiğim ağladığım bir anma yaşamadım,demokrasimizin yılmaz savunucuları olan şehitlerimizin önünde saygı ile eyiliyorum bir kez daha ruhları şad olsun chp maltepe gençlik örgütüne gerçekten çok teşekkür ederim kendi emekleri ile çok güzel bir etkinlik çıkarttınız.ilkleri başarıyosunuz ayrıca derginizide aldım çok güzel olmuş başarılarınızın devamını dilerim.

  5. yine yine yeniden dedi ki:
    28 Ocak 2011, 12:38

    CHP’yi ergenokon avukatlıgıyla sucluyan zavallı sorarım sana mustafa balbay , tuncay özkan gibi bu ülkede özgür basını savunan korkmadan yazan kişiler neden suclandıgını bile bilmeden 1 yıllı askın bir süredir silivride şuanda yargınlanmaktadırlar ama bu isimler ne 118 kişiyi öldürdü nede öldürtü senin terör örgütü dedin pkk ve hizbullah dır bunlarında ne şartlarda oldugunu görüyoruz kafa kadroları dısarda birisi sözde imralıda cezaevinde yatıyorlar cezaevimi otel mi belli degilya gerçi bir digeri ise ergenekonun terör örgütüyle bir baglantısı yoktur bunu böyle düşünen ve yorumlayanlar sizin gibi gerici ve yobaz zihniyettir….

    CHP MALTEPE GENÇLİK ÖRGÜTÜ’ne de burdan sonsuz teşekürlerimi iletirim unutmadılar unuturmuyorlarda… TEŞEKÜRLER

  6. coşkun temel dedi ki:
    30 Ocak 2011, 17:52

    olcay seni tebrik ediyorum kardeşim

Bu habere yorum yazmak ister misiniz ? Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

SENDE YORUM YAZ

HABER AKIŞI

Tuzla’da 2020 Yılında 945 Kez İhtiyaç Sahibi Vatandaşın Evi Temizlenerek Dezenfekte Edildi Haberi

Gündem | 16:49 Tuzla’da 2020 Yılında 945 Kez İhtiyaç Sahibi Vatandaşın Evi Temizlenerek Dezenfekte Edildi

Başkan Ahmet Cin’den pandemi sürecinde zor günler geçiren antrenörlere 300 bin TL destek Haberi

Gündem | 16:47 Başkan Ahmet Cin’den pandemi sürecinde zor günler geçiren antrenörlere 300 bin TL destek

Yeni Yılımız Kutlu Olsun Haberi

Gündem | 22:15 Yeni Yılımız Kutlu Olsun

Pendik’te kışa hazırlık çalışmaları başladı Haberi

Gündem | 13:09 Pendik’te kışa hazırlık çalışmaları başladı

2020 Yılında Tuzla’ya 7 Yeni Park Daha Kazandırdık Haberi

Gündem | 13:07 2020 Yılında Tuzla’ya 7 Yeni Park Daha Kazandırdık

Maltepe Kaymakamlığından kasten öldürme hakkında basın açıklaması Haberi

Gündem | 13:06 Maltepe Kaymakamlığından kasten öldürme hakkında basın açıklaması

Maltepe’de eski sevgili dehşeti Haberi

Gündem | 13:03 Maltepe’de eski sevgili dehşeti

Tuzla’da Koronavirüs İle Etkin Mücadele Haberi

Gündem | 12:13 Tuzla’da Koronavirüs İle Etkin Mücadele

Pendik Belediyesi ekipleri kısıtlamaya rağmen boş durmadı Haberi

Gündem | 12:11 Pendik Belediyesi ekipleri kısıtlamaya rağmen boş durmadı

Ormanda Çöp Toplayan Vatandaşlardan “Atma” Mesajı Haberi

Gündem | 12:09 Ormanda Çöp Toplayan Vatandaşlardan “Atma” Mesajı

BENZER HABERLER

Uğur Mumcu Türkan Saylan Kültür Merkezinde Anıldı haberi

Tuzla’da 2020 Yılında 945 Kez İhtiyaç Sahibi Vatandaşın Evi Temizlenerek Dezenfekte Edildi

Uğur Mumcu Türkan Saylan Kültür Merkezinde Anıldı haberi

Başkan Ahmet Cin’den pandemi sürecinde zor günler geçiren antrenörlere 300 bin TL destek

Uğur Mumcu Türkan Saylan Kültür Merkezinde Anıldı haberi

Yeni Yılımız Kutlu Olsun

Uğur Mumcu Türkan Saylan Kültür Merkezinde Anıldı haberi

Pendik’te kışa hazırlık çalışmaları başladı

  • Hakkımızda
  • Künye
  • Site Haritası
  • İletişim
  • Gazete Manşetleri
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Yazarlar

© İstanbulolay.com - İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılması yasaktır.