• Gazete Manşetleri
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Yazarlar
Olay Gazetesi

Olay Gazetesi

  • HAKKIMIZDA
  • KÜNYE
  • İLETİŞİM
[x] Kapat
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • MALTEPE TARİHİ
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • SPOR
  • TEKNOLOJİ
  • SAĞLIK
  • MEDYA
  • Olay Gazetesi
  • Gazete Manşetleri
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Yazarlar
ANASAYFA Gündem Spor’dan Siyaset’e Uzanan Yolda Zeki ŞAHİN

Spor’dan Siyaset’e Uzanan Yolda Zeki ŞAHİN

10.03.2009 17:19:00

Zeki Şahin’in adını Maltepe Belediyesi Başkan Adaylarından Prof. Dr. Mustafa Zengin’in kontenjan listesinde görünce dikkatimizi çekti.
Zeki Bey’den randevu talep edip bürosunda bir araya geldik. Sohbetle kahvelerimizi yudumlarken aklımıza takılan soruları kendisine yönelttik. Zeki Bey’de tüm samimiyeti ile sorularımızı cevaplandırdı. Aldığımız cevapları biz de sizlerle paylaştık.

Zeki Bey kaç yıldır Maltepe’desiniz?
– Ailem 50 yılı aşkın bir süre önce Trabzon’dan Maltepe’ye göç etmiş. Ben de gözümü Maltepe’de açtım ve hep bu ilçede yaşadım.

Bildiğimiz kadarı ile aileniz ve siz
Maltepe’nin en eski esnaflarındansınız. Doğru mu?
– Evet, babam ve amcalarım Trabzon’daki esnaf kimliğimizi burada da devam ettirmişler. Maltepe, Pendik ve kapalı çarşıda ayakkabı, manifatura ve inşaat işleri ile ilgili ticaretlerimiz olmuştur.

Zeki Bey siz şu anda ne iş yapıyorsunuz?
– Bakın günümüz dünyasında ve Türkiye’deki ekonomik koşullar altında aileden gelen mal varlığınızı koruyup, helalinden az da olsa kazanıp yiyebiliyorsanız bana göre en büyük mutluluktur. Tabiki rabbimiz boş duranı sevmez. Bu düşünceden dolayı ufak tefek de olsa inşaat işlerimizle ugraşıyoruz.

Zeki Bey neden siyaset?
– Sivil toplum örgütleri ve spor yöneticiliği bir noktaya kadar geliyor sonra tıkanıyor. Bu noktada siyaset ve siyasetçi devreye giriyor. Siyasetçilerin bakış açısıyla sivil toplum örgütleri ve spor kulübü yöneticilerinin bakış açıları ve uygulamaları çatışır hale geliyor. Bu durum da benim gibi spora hizmetten başka bir amacı olmayan insanları çok üzüyor. Bu üzüntüleri yaşamamak, bulunduğun topluma katkı sağlayabilmek için taşın altına elini koymak gerekiyordu. Bu ülkede dürüst siyaset, taşın altına elini değil başını koymak gibidir. Siyaset teklifini bu anlamda değerlendirip kabul ettim.Sizlerin de bildiği gibi CHP Maltepe Belediye başkan adayı Prof. Dr. Mustafa Zengin Bey ile olan dostluğumuz sebebiyle zaman zaman sohbetlerimizde Maltepespor ve diğer amatör takımlarımızın, sivil toplum örgütlerimizin sıkıntılarını birbirimizle istişare ederdik. Kendisinin CHP’den belediye başkan adaylığı kesinleşince beni arayıp “ortak düşüncelerimizi ve Maltepesporu gerçek yeri olan bank asya ligine çıkarabilmek için bu yolda benimle yürümeye varmısın” diye teklifte bulundu. Partisinin demokrasiden ve özgürlüklerden yana tutumunu, spora olan bakış açısını kısaca özetledikten sonra ben de çok sevdiğim değerli insan Prof. Dr. Mustafa Zengin’e evet dedim. Siyasi partilerin insana hizmet etme noktasında çok önemli kurumlar olduğunu düşünüyorum. Vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğüne, demokratik laik Cumhuriyete, saygılı davranıldığı sürece partilerin de birbirinden çok farkı olmadığına inananlardanım.

Zeki Bey biliyoruzki futbol denildi mi hemen heyecanlanıyorsunuz. Partinizin seçimleri kazanması halinde Maltepespor ve amatör takımlar için neler yapmayı düşünüyorsunuz?
– Öncelikle Maltepesporun son kongresinde söylediğim gibi bu ekonomik krizde kulübün yöneticiliğine talip olan herkese teşekkür etmek lazım. Ayrıca destek de olmak gerekir. Çünkü Maltepespor’un grubunda bulunduğu konum çok iç açıcı değil. Mevcut belediye başkanımız da yeterli desteği veremiyor.
Maltepesporun öncelikli sorunu antreman sahası, kamp tesisi ve çok amaçlı kullanılabilinecek kulüp binasının olmayışıdır..Başkan ve yöneticilerin iş merkezlerinde yönetim kurulu toplantısı yapmak mecburiyetinden bu kulübü kurtarmak gerekir.Bu sorunu bugüne kadarki siyasiler çözemediler. Aslında çözümü çok zor değildi. Bana göre istenilmesi halinde başıbüyükte bulunan kuyular düzü mevkiindeki ormanlık alanın yanında bulunan, havası ve manzarası ile mükemmel olan bölgedeki devletimize ait olan araziler üzerinde çok rahat bir şekilde bu sorun çözülebilir. Ayrıca Maltepe’deki is-park’ın çalıştırdığı park yerlerinin işletmesinin Maltepespor’a verilmesi halinde ekonomik olarak büyük rahatlık sağlanabilir.
Tesislerin kira geliri ekonomik sıkıntılardan dolayı günü gelmeden kiracıdan senelik olarak çek karşılığı alındığı için bu para da çare olmuyor. Maltepespor’da futboldan anlamayan kişilerin yaptığı transferlerden dolayı ekonomik anlamda büyük zararlar yaşannmıştır. Hatır için yapılan transferler, hatır için alınan teknik direktörlere verilen paralar ve onların yaptığı hatalı transferlerden dolayıda kulübümüz her sezon çok büyük maddi zararlara uğruyor.İddia ediyorumki bir çok yönetimin 3 trilyona kurduğu takımdan çok daha iyisini bizim kontrolümüzdeki bir yönetim 800 milyara rahat bir biçimde kurar. Birileri çok para kazanmayı iyi bilebilir. Biz spora gönül verenler de bu işi iyi biliriz. Bizler toprak sahalardan geliyoruz. Bir de Maltepesporu kuranlar,iki takımı birleştirip profesyonel lige çıkaranlar, yani biz maltepeliler birilerine güvenip de maltepesporumuzu profosyonel lige çıkarmadık. Bu takım en kötü günlerinde bile başkan ve yöneticisiz kalmadı . Maltepe halkı takımını gerektiğinde en iyi şekilde sahiplenir ve gerğinide yerine getirmesini pekala bilir ,bunu da herkes böyle bilsin.
Bizim yönetim anlayışımızda Maltepe’nin alt yapısından gelenlerin çok öncelikli yeri olacak. Teknik direktör konusunda Maltepe’nin çocuklarından oluşan teknik heyetlere fırsatlar verilecektir. Maltepesporu rayına oturttuktan sonra da ilçemizdeki amatör takımlarımızla daha önceki yıllarda benim dört kez yaptığım toplantıları yeniden hayata geçirip, Maltepespor ağabey olmanın gereğini bu kardeş takımlarımıza her alanda sahip çıkarak gösterecektir. Bu takımlarımız da ellerindeki iyi sporcularını Maltepespora memnuniyetle tavsiye edeceklerdir.Hem onlar hem de maltepespor bu işbirliğinden karlı çıkacaktır.
Maltepelinin parası da çarçur edilmemiş olacaktır. İlçemizdeki amatör kulüplerin çilesini, sıkıntısını bizler çok iyi biliriz . Bizler o onurlu ve güzel insanlarla hepberaber yaşayan insanlarız. Onlar bize, biz onlara yardımcı olup Maltepe ilçesinin sporunu en üst düzeye çıkarıp ülke genelinde
Maltepemizin tanınmasına da katkı sağlayacağız. Tabi çoğunlukla maltepeli çoçukların oynadığı takımlarımızla olacak bu işler.Bizler maltepede yaşayan halkımıza her konuda sonsuz güveniyoruz.
Ayrıca mavi evlere, zümrüt evlere, fındıklı mahallesine, esen kente, gülen suya,altay çeşmeye öncelikli olmak üzere 1 halı saha ,1 toprak saha yerlerini bulup kamulaştırıp en kısa zamanda mahalle gençliğinin hizmetine sunacağız.
İlçemizdeki eksiklerden biri de kapalı spor sahasının olmayışıdır. Bu eksiklik başkan adayımız sayın Prof. Dr. Mustafa Zengin Bey’in öncelikli projelerindendir. Hele kendisinin mesleği de gereği Girne mahallesindeki okul alanlarımızın sık olduğu bölgede devlet hastanesi düşüncesi mutlaka hayata geçirmek istediği projelerin başında gelmektedir.Değerli profösörümüzün tıp adamı olması dolaysı ile üzerinde çok önemle durduğu bir projesi de kurban bayramlarında hijyenik ortamda halkımızın kurbanlarını kesebilmesi için mahallelerimizdeki ibadethanelerin yanında kesim birimleri oluşturarak hakımızın sağlığını koruyup sorunsuz şekilde bu ibadetini yerine getirilmesini sağlamaktır.
Bu saydığım projelerin en az bizler kadar tüm Maltepelileri de heyecanlandırdığını yakınen biliyorum.Seçimin tüm ülke halkımızla birlikte değerli Maltepe’li hemşehrilerimize de hayırlı olmasını dilerken Maltepelilerden değerli bilim adamı Prof.Dr. Sayın Mustafa Zengin hocamızı sahiplenmelerini istiyoruz.
Saygılarımı sunuyorum…

2 Yorum bulunuyor

  1. kenan kışlalı dedi ki:
    18 Mart 2009, 00:00

    eğer bu sölenler tutulucaksa maltepemiz bank asyaya çıkırıcak birileri varsa biz seve seve bütün oylarımızı vermeye razıyız vermeyinede veridiriz ama bunu kimse çıkıp meydanlarda sölemio herkes oy istio ama kimse icratlardan bahsetmio yok okul yapıcam yok bişeyler dikicem kimse maltepespordan bahsetmio inanın şuna maltepesporun taraftarlarıı ne 300 kişi ne 1000 kişi 3.lig hatırlarsak stada sıgmıoduk eger bunu yapıcak bi başkan varsa bütün oylar ona o bize söz versin biler ona oy ;)

  2. maltepeli dedi ki:
    18 Mart 2009, 00:00

    zeki abi maltepespor olarak yanındayız.

Bu habere yorum yazmak ister misiniz ? Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

SENDE YORUM YAZ

HABER AKIŞI

Tuzla’da 2020 Yılında 945 Kez İhtiyaç Sahibi Vatandaşın Evi Temizlenerek Dezenfekte Edildi Haberi

Gündem | 16:49 Tuzla’da 2020 Yılında 945 Kez İhtiyaç Sahibi Vatandaşın Evi Temizlenerek Dezenfekte Edildi

Başkan Ahmet Cin’den pandemi sürecinde zor günler geçiren antrenörlere 300 bin TL destek Haberi

Gündem | 16:47 Başkan Ahmet Cin’den pandemi sürecinde zor günler geçiren antrenörlere 300 bin TL destek

Yeni Yılımız Kutlu Olsun Haberi

Gündem | 22:15 Yeni Yılımız Kutlu Olsun

Pendik’te kışa hazırlık çalışmaları başladı Haberi

Gündem | 13:09 Pendik’te kışa hazırlık çalışmaları başladı

2020 Yılında Tuzla’ya 7 Yeni Park Daha Kazandırdık Haberi

Gündem | 13:07 2020 Yılında Tuzla’ya 7 Yeni Park Daha Kazandırdık

Maltepe Kaymakamlığından kasten öldürme hakkında basın açıklaması Haberi

Gündem | 13:06 Maltepe Kaymakamlığından kasten öldürme hakkında basın açıklaması

Maltepe’de eski sevgili dehşeti Haberi

Gündem | 13:03 Maltepe’de eski sevgili dehşeti

Tuzla’da Koronavirüs İle Etkin Mücadele Haberi

Gündem | 12:13 Tuzla’da Koronavirüs İle Etkin Mücadele

Pendik Belediyesi ekipleri kısıtlamaya rağmen boş durmadı Haberi

Gündem | 12:11 Pendik Belediyesi ekipleri kısıtlamaya rağmen boş durmadı

Ormanda Çöp Toplayan Vatandaşlardan “Atma” Mesajı Haberi

Gündem | 12:09 Ormanda Çöp Toplayan Vatandaşlardan “Atma” Mesajı

BENZER HABERLER

Spor’dan Siyaset’e Uzanan Yolda Zeki ŞAHİN haberi

Tuzla’da 2020 Yılında 945 Kez İhtiyaç Sahibi Vatandaşın Evi Temizlenerek Dezenfekte Edildi

Spor’dan Siyaset’e Uzanan Yolda Zeki ŞAHİN haberi

Başkan Ahmet Cin’den pandemi sürecinde zor günler geçiren antrenörlere 300 bin TL destek

Spor’dan Siyaset’e Uzanan Yolda Zeki ŞAHİN haberi

Yeni Yılımız Kutlu Olsun

Spor’dan Siyaset’e Uzanan Yolda Zeki ŞAHİN haberi

Pendik’te kışa hazırlık çalışmaları başladı

  • Hakkımızda
  • Künye
  • Site Haritası
  • İletişim
  • Gazete Manşetleri
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Yazarlar

© İstanbulolay.com - İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılması yasaktır.