• Gazete Manşetleri
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Yazarlar
Olay Gazetesi

Olay Gazetesi

  • HAKKIMIZDA
  • KÜNYE
  • İLETİŞİM
[x] Kapat
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • MALTEPE TARİHİ
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • SPOR
  • TEKNOLOJİ
  • SAĞLIK
  • MEDYA
  • Olay Gazetesi
  • Gazete Manşetleri
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Yazarlar
ANASAYFA KÖŞE YAZARLARI Dünya Barış Gününüz Kutlu Olsun

Olay Gazetesi

Dünya Barış Gününüz Kutlu Olsun

01.09.2012 00:00:00

İkinci Dünya Savaşı diye bilinen İkinci Büyük Emperyalist Paylaşım Savaşı, 1 Eylül 1939 günü Nazilerin Polonya’yı işgaliyle başladı Ardında elliikimilyon ölü, milyonlarca yaralı, sakat ve moloz yığını haline gelmiş kentler ile acı ve gözyaşı bıraktı.

Mayıs 1945de son buldu İnsanlık tarihinin bu en acımasız, en kanlı ve en kirli savaşının başladığı gün, yani 1 Eylül, Dünya Barış Günü olarak kabul edildi.

İnsanlık aleminin geleceği için en önemli ve anlamlı günlerden biri olan “1 Eylül Dünya Barış Günü”nde, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK’ün, Yurtta barış, dünyada barış” ilkesini bir kere daha hatırlatmak istiyoruz.

Demokrasiye, insan haklarına ve hukukun üstünlüğüne inanan ve yıllardır terörün acısını yüreğinde hisseden Türk Anneler Derneği, 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde, dünyanın değişik coğrafi bölgelerinde, farklı isimler altında insanlık suçu işlemeyi sürdüren ve dünya barışını tehdit eden bütün terör örgütlerini lanetlemektedir.

Bilginin ve teknolojinin hızla yaygınlaştığı, özgürlükçü demokrasinin giderek önem kazandığı globalleşen dünyamızda, insanların huzur, güven ve mutluluk içinde yaşamasının temel koşulunun, “şiddet ve terör örgütlerine karşı işbirliği ve dayanışma yaparak, barış ve dostluk ortamının sürekliliğini sağlamak” olduğunu düşünüyoruz.

Türkiye, Atatürk’ün ortaya koyduğu ve tüm milletimizce de benimsenen “Yurtta barış, dünyada barış” ilkesini, temel ve vazgeçilmez bir ilke olarak, her platformda savunmuş ve bu barışçı tutumuyla, dünya ülkeleri arasındaki saygın yerini de almıştır.

Kafkaslar, Balkanlar ve Ortadoğu gibi dünyanın en yoğun sorunlarının ve çatışmalarının yaşandığı bir bölgede yer alan Türkiye, barış ve huzurun korunması, demokrasinin yerleşip, kökleşmesi için çaba sarf ederken, terör örgütleri, bölge barışını tehdit etmeye ve kaos yaratmaya çalışmaktadırlar Terörle mücadele sırasında uygulamada bazı aksaklıklar yaşansa da, Türkiye, bu tür olumsuzlukları, demokratik bir yaklaşımla ve hukukun üstünlüğü ilkeleri çerçevesinde aşmaya çalışmaktadır.

Cumhuriyetle beraber 70 yılı aşkın bir süredir, tüm anlaşmazlıkların karşılıklı saygı ve hoşgörü çerçevesi içinde, diyalogla çözümlenmesinden yana olan Türkiye, bölgede barış ve istikrarın sağlanması için, ırk, dil, din, kültür farkı gözetmeksizin tüm insanlığı işbirliği ve dayanışmaya çağırmaktadır.

Bu nedenle, barış ve istikrar ortamını bozucu bölgesel anlaşmazlıkların, şiddet ve terör hareketlerinin önlenmesi, açlıkla mücadele, çevre sorunlarına çözüm bulma gibi konularda sağduyu sahibi herkesin, üzerine düşen görev ve sorumluluğun bilinciyle hareket etmesi gerekmektedir.

1 Eylül Dünya Barış Günü’nde, terörden arınmış bir dünyada, mutluluğa, huzura, sevgiye, hoşgörüye, kardeşliğe ve evrensel barışa hep beraber kucak açalım!


2 Yorum bulunuyor

  1. göynük mikrobu bulan istanbulun manevi lideri akşemsettin hazretlerinin memleketinden. dedi ki:
    02 Eylül 2012, 19:57

    kuvvete dayanmayan adalet aciz. adaleta dayanmayan kuvvet ise daima zalimdir.zalimleri dost edinirsek dünyadaki mikroplarla hiç bir zaman baş edemeyiz.

  2. Kullanıcı adınız dedi ki:
    04 Ekim 2012, 11:21

    Avcılar’da, travestilerin fuhuş yapmasına tepki gösteren mahalle sakinleri, meşale yakıp düdük çalarak tekrar eylem yaptı. Polis ekipleri site önünde geniş güvenlik önlemi aldı.

    Denizköşkler Mahallesi’nde, oturdukları sitenin “Travesti Sitesi” olarak anılmaya başlandığını belirten site sakinleri ile çevredeki binalarda oturanlar akşam saat 22.30’da sitenin arka bahçesinde toplandı.
    Avcılar da bu eylemler yaşanırken Pendik Yeni Mahalle Şehit Fethi caddesinde bulunan ve aynı adres içinde Ozan BALIK isimli bir doktorun muayenehanesi, bir güzellik salonu (DOĞALİFE) ve Milli eğitime bağlı bir estetisyenlik okulunun (DOĞALİFE) bulunduğu bina ya Anadolu yakasında bulunan travestilerinin gelip gitmesinden mahalleli rahatsız…. Genel de ameliyat ve kontrol için gelen travestilerden dolayı vatandaş çocuklarımızı bile kendi başlarına okula gönderemez olduk , aynı bina içinde hem okul açtılar hem travestilere operasyon yapılıyor bu nasıl bir mantık diyerek tepkilerini dile getiriyorlar. Mahalle içinde bulunan ve rahatsız olduklarını sesli bir şekilde dile getirmelerinden sonra merkez de daha kalabalık bir yerde bu işi devam ettirmek için farklı adrese yer aşmasına ve bazı ameliyatlarını Pendik de özel bir hastanede yapmasına rağmen. Halen mahallerine gelen ve zaman zaman yapılan uygulamalardan sonra hastane ve muayenehanede olay çıkartan, yapılan operasyonları beğenmeyen ve her seferin de kavga çıkartan travestilerin Pendik de ve semtlerinde cirit atmalarından rahatsız olduklarını , yaptıkları tüm şikayetlere rağmen Sağlık bakanlığı ve Belediye ye seslerini duyuramayan halk seslerini duyurabilmek için ‘’illa Avcılar da ki eylem benzer bir eylem mi yapmamız gerekiyor’’. Şeklinde şikayetlerini ve mağduriyetlerini dile getiriyor

Bu habere yorum yazmak ister misiniz ? Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

SENDE YORUM YAZ

YAZARIN DİĞER YAZILARI

10.01.2021 Tuzla’da 2020 Yılında 945 Kez İhtiyaç Sahibi Vatandaşın Evi Temizlenerek Dezenfekte Edildi

10.01.2021 Başkan Ahmet Cin’den pandemi sürecinde zor günler geçiren antrenörlere 300 bin TL destek

31.12.2020 Yeni Yılımız Kutlu Olsun

30.12.2020 Pendik’te kışa hazırlık çalışmaları başladı

30.12.2020 2020 Yılında Tuzla’ya 7 Yeni Park Daha Kazandırdık

30.12.2020 Maltepe Kaymakamlığından kasten öldürme hakkında basın açıklaması

30.12.2020 Maltepe’de eski sevgili dehşeti

14.12.2020 Tuzla’da Koronavirüs İle Etkin Mücadele

14.12.2020 Pendik Belediyesi ekipleri kısıtlamaya rağmen boş durmadı

14.12.2020 Ormanda Çöp Toplayan Vatandaşlardan “Atma” Mesajı

DİĞER YAZARLAR

Ahmet Tükek
<?php echo $user->display_name ?>
Cumhur İttifakının Maltepe Yansımaları
Gökhan Tükek
<?php echo $user->display_name ?>
Henüz yazı eklenmedi
Hülya Özdemir
<?php echo $user->display_name ?>
BİZİ KANDIRAMAYACAKSINIZ
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Site Haritası
  • İletişim
  • Gazete Manşetleri
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Yazarlar

© İstanbulolay.com - İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılması yasaktır.