• Gazete Manşetleri
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Yazarlar
Olay Gazetesi

Olay Gazetesi

  • HAKKIMIZDA
  • KÜNYE
  • İLETİŞİM
[x] Kapat
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • MALTEPE TARİHİ
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • SPOR
  • TEKNOLOJİ
  • SAĞLIK
  • MEDYA
  • Olay Gazetesi
  • Gazete Manşetleri
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Yazarlar
ANASAYFA Sinema 11. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali

11. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali

Ataşehir Kent Konseyi ve Uluslararası İşçi Filmleri Komitesi’nin birlikte düzenlediği 11. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali 1-7 Ekim tarihleri arasında Ataşehir’de düzenlenecek.

28.09.2016 16:34:02

 Bu yıl festival, geçtiğimiz günlerde kaybettiğimiz Vedat Türkali için hazırlanan saygı gecesi ile açılacak. Festival 1 Ekim Cumartesi günü Ataşehir Belediyesi Nikah Salonu’nda saat 19.30’da Metin & Kemal Kahraman konseri ile başlayacak. Gecede yönetmenliğini Nazım Alpman’nın yaptığı “Vedat Türkali” belgeseli gösterilecek.

 Bu belgesel için iki yıl boyunca neredeyse her gün Türkali’yle görüştüklerini ifade eden Nazım Alpman, çekim yapmadıklarında bile kendisiyle zaman geçirdiğini söyledi. Bu sayede onu iyi tanıma fırsatı yakaladığını vurgulayan Nazım Alpman, Vedat Türkali’nin hem çok eskiyi hem de yakın tarihi hatırlayan müthiş bir hafızası olduğunu; isimler, tarihler ve mekanlara kadar her ayrıntıyı hatırladığını söyledi.

 Vedat Türkali’nin Türk Sineması’na olan katkılarının tartışılmaz olduğunu da vurgulayan Nazım Alpman, onun romanları, filmleri, oyunları ve şiirleriyle Türkiye’de edebiyatın dayanaklarından biri olduğunu ifade etti.  Bir anısını anlatan Alpman, Vedat Türkali’nin son kitabı “Bitti Bitti Bitmedi” için yapılan ve yakın dostlarının da katıldığı kitap gününde Türkali’nin, Nazım Hikmet’in gömleğini giydiğini ekledi.

 1-5 Ekim tarihleri arasında devam edecek festivalde; senaryosu Vedat Türkali’ye ait “Karanlıkta Uyananlar”, “Kara Çarşaflı Gelin”, “Otobüs Yolcuları”,  “Güneşli Bataklık” ve “Bedrana” isimli filmler izleyicilerle buluşacak.

 2 Ekim’de Ataşehir Belediyesi Cemal Süreya Etkinlik Salonu’nda, “Aşağı Yukarı Galata” “Karanlıkta Uyananlar” ve Tarık Akan’ın “Yol” isimli filmler izleyicilerle buluşacak. Aynı gün İçerenköy Beşik Sanat Merkezi’nde ise Bo Widenberg’in yönetmenliğini yaptığı “Joe Hill” isimli film gösterilecek.

 3 Ekim’de Ataşehir Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde; “İçimizdeki Düşmanlar”, “Marx Geri Döndü”, “Ve Geldik”, “Çoban Ateşlerinin Yandığı Yerde Kavel’de” , “Kara Çarşaflı Gelin”, “Sürgün Türküleri” ve “Duvar” isimli filmler gösterilecek. Aynı gün İçerenköy Arguvan Merkez Derneği’nde “Gelin” ve “Otobüs Yolcuları” isimli filmler gösterilecek.

 Festival kapsamında 4 Ekim’de İçerenköy Cemevi Etkinlik Salonu’nda; “Cennet Batıda”, “Portakalın Uykusu”, “Bir Avuç Cennet”, “Güneşli Bataklık”, “Gözyaşı Yolu”, “Geride Kalanlar” ve “Tozbezi” isimli filmler izleyiciyle buluşacak.

  5 Ekim’de Ataşehir Belediyesi Ferhatpaşa Gençlik Merkezi’nde; “Peki Şimdi Nereye”, “Kapalı Gişe”, “Bedrana” ve “Nefesim Kesilene Kadar” isimli filmlerin gösterimi yapılacak. Aynı gün Sinop Göller Kültür Derneği’nde ülkemizin en eski çevrecilerinden nam-ı diğer Tarzan Kemal’in ömrünü doğaya ve çevreye adayışının anlatıldığı “Tarzan Kemal” isimli film gösterilecek.

Bu habere yorum yazmak ister misiniz ? Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

SENDE YORUM YAZ

HABER AKIŞI

Tuzla’da 2020 Yılında 945 Kez İhtiyaç Sahibi Vatandaşın Evi Temizlenerek Dezenfekte Edildi Haberi

Gündem | 16:49 Tuzla’da 2020 Yılında 945 Kez İhtiyaç Sahibi Vatandaşın Evi Temizlenerek Dezenfekte Edildi

Başkan Ahmet Cin’den pandemi sürecinde zor günler geçiren antrenörlere 300 bin TL destek Haberi

Gündem | 16:47 Başkan Ahmet Cin’den pandemi sürecinde zor günler geçiren antrenörlere 300 bin TL destek

Yeni Yılımız Kutlu Olsun Haberi

Gündem | 22:15 Yeni Yılımız Kutlu Olsun

Pendik’te kışa hazırlık çalışmaları başladı Haberi

Gündem | 13:09 Pendik’te kışa hazırlık çalışmaları başladı

2020 Yılında Tuzla’ya 7 Yeni Park Daha Kazandırdık Haberi

Gündem | 13:07 2020 Yılında Tuzla’ya 7 Yeni Park Daha Kazandırdık

Maltepe Kaymakamlığından kasten öldürme hakkında basın açıklaması Haberi

Gündem | 13:06 Maltepe Kaymakamlığından kasten öldürme hakkında basın açıklaması

Maltepe’de eski sevgili dehşeti Haberi

Gündem | 13:03 Maltepe’de eski sevgili dehşeti

Tuzla’da Koronavirüs İle Etkin Mücadele Haberi

Gündem | 12:13 Tuzla’da Koronavirüs İle Etkin Mücadele

Pendik Belediyesi ekipleri kısıtlamaya rağmen boş durmadı Haberi

Gündem | 12:11 Pendik Belediyesi ekipleri kısıtlamaya rağmen boş durmadı

Ormanda Çöp Toplayan Vatandaşlardan “Atma” Mesajı Haberi

Gündem | 12:09 Ormanda Çöp Toplayan Vatandaşlardan “Atma” Mesajı

BENZER HABERLER

11. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali haberi

Yeşilçam’ın “Aile ve Sevgi” Temalı Filmleri Tuzla Belediyesi Sinema Günleri’nde

11. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali haberi

ATIF YILMAZ ATAŞEHİR’DE ANILACAK

11. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali haberi

Nur Sürer sinema etkinlikleri için Maltepede.

11. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali haberi

ÖDÜLLER TÖRENLE VERİLDİ

  • Hakkımızda
  • Künye
  • Site Haritası
  • İletişim
  • Gazete Manşetleri
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Yazarlar

© İstanbulolay.com - İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılması yasaktır.